lauantai 21. kesäkuuta 2014

Kesäpäivän seisaus.


21.6.2014
Kesäpäivän seisaus. Maisema on muuttunut rehevän vihreäksi; kevään lämpimyys ja nyt sateet. Tämä on normaali kesäpäivän seisauksen aika; pikkuvarpuset ovat lisääntyneet hurjasti, samoin harmaavarpuset mutta esim kirjosieppo puuttuu, variksilla ja harakoilla ei ole lentokykyisiä poikasia kuten ennen. Kuitenkin elämää pihassa riittää. Siilikin on tuonut jo poikasiaan näkösälle ja ruokailuun.
 
Eräs pihamme asukki on täysin unohtunut; meidän Moka, siis isolla kirjaimella. Moka on viimeinen rekikoiramme, nyt jo 14v.
Mokan isä on Israeleista tuotu villi beduiinikoira ja emä Alaskasta legendaariselta Joe Redingtonilta tuotu alaskanhusky.
Kuvassa Moka herkuttelee kuivatulla kuhannahalla (minun kalastamaani ja valmistamaani), se on Mokan suurin herkku. Siis harrastaa ja arvostaa lähiruokaa.
 

Tässä Moka uudenvuodenaattona 2013. Moka ei yleensäkkään pelkää mitään, paitsi uudenvuodenraketteja, joten Moka pääsee nukkumaan uudenvuoden aikaan yönsä parina päivänä työhuoneeni lattialle, no toisinaan kun silmä välttää ja valot sammuvat, kömpii vuoteeseeni. Se sallitaan poikkeustilanteissa. Muulloin Moka on armoton pihavahti.